Hoe kies je het juiste seksspeeltje?


Voor veel mensen is praten over seks een groot taboe. Ervoor uitkomen dat je misschien graag experimenteert met seksspeeltjes, zoals een vibrator, fleshlight, vaginaballetjes of een dildo is voor veel mensen not done. Maar toen in 2011 de boeken van Fifty Shades of Grey uitkwamen en deze ook nog eens verfilmd werden, werd het taboe minder groot. Waar tien jaar geleden zo’n 27% van de vrouwen een vibrator in huis had, is dat percentage inmiddels gestegen naar zo’n 85%. Maar hoe kies je een vibrator uit die het beste past bij jouw behoeftes? In dit artikel lees je het.

Stel jezelf een aantal vragen

Over smaak valt niet te twisten. Dat geldt ook voor seksspeeltjes die in alle soorten, formaten en kleuren verkrijgbaar zijn. Ook het aanbod seksspeeltjes voor mannen kent de laatste jaren een stijgende trend, zoals bijvoorbeeld het wereldbekende Fleshlight seksspeeltje. Dit speeltje heeft de looks van een zaklamp, maar is aan de binnenkant voorzien van een replica van het vrouwelijk geslachtsorgaan.

Als je van plan bent om een vibrator voor jezelf of samen met je partner aan te schaffen, doet het deugd om jezelf een aantal vragen te stellen:

  1. Wil je de vibrator alleen gebruiken (solo-seks) of samen met je partner? In dat geval kun je beter op zoek gaan naar een zogeheten duo-vibrator.
  2. Wil je vaginale of anale stimulatie gecombineerd met penetratie? Of gaat jouw voorkeur uit naar het stimuleren van de clitoris?
  3. Hoe krachtig wil je dat de vibrator kan trillen? Waar de ene vrouw van lekker stevig houdt, geeft de ander de voorkeur aan wat rustigere trillingen. Gelukkig zijn er genoeg vibrators op de markt die verstelbaar zijn in verschillende standen. Zo is er altijd wel een vibrator te vinden die past bij jouw wensen en voorkeuren.
  4. Van welk materiaal moet de vibrator gemaakt zijn? Siliconen materiaal heeft de voorkeur, want het is zacht en bij goed onderhoud makkelijk afneembaar. Bovendien staan siliconen seksspeeltjes bekend om hun top kwaliteit, maar geven ze ook nog een natuurlijk gevoel. Dat is misschien wel het belangrijkste.
  5. Welke vorm moet de vibrator hebben? Elke vorm heeft zijn eigen, unieke stimulatie.

Als je antwoord hebt gevonden op deze vragen, kun je een stuk gerichter op zoek gaan naar een seksspeeltje. Door het gigantische aanbod was dit eerst nog een behoorlijke uitdaging, maar wordt het vanaf nu een fluitje van een cent.


Online winkelen kan discreet en anoniem

Waar je vroeger noodgedwongen een lokale seksshop moest binnenwandelen om een seksspeeltje te scoren, kan dit tegenwoordig heel gemakkelijk online vanuit je luie stoel. De grootste en misschien wel meest bekende aanbieders van seksspeeltjes zijn Easytoys en Desexshop.nl. Bestel je op werkdagen voor 23:30 uur, dan vindt de levering vaak al de volgende dag plaats. Het seksspeeltje wordt discreet verzonden en niet afgeleverd bij je buren. Dat is een hele geruststelling!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.