Eenvoudige en elementaire dingen om te weten over ouderschap

Zelfs als je denkt dat je een geweldige ouder bent, is er altijd ruimte voor verbetering. De adviezen die je in dit artikel vindt, kunnen je helpen om complexe situaties in het ouderschap het hoofd te bieden.

Hoewel het een veelbesproken onderwerp is, is het zeer aan te bevelen dat je kind alle nodige inentingen krijgt. Sommige ziekten die je kind kan oplopen als het niet gevaccineerd wordt, kunnen het ziek maken of erger, zelfs doden. Dit geldt vooral voor kinderen die naar school gaan, waar ziekten zich sneller verspreiden.

Het is belangrijk dat je je peuter goed straft als hij jou of iemand anders bijt. Ze laten wegkomen met bijten zal ze alleen maar laten denken dat het oké is. Om je peuter te laten zien dat je het meent, zeg je hem streng dat hij niet mag bijten of pak je hem zijn favoriete speeltje af.

Als je kind een vloeibaar medicijn moet innemen, vraag dan je apotheker om doseerlepels, bollen, of orale spuiten in plaats van keukenlepels of maatbekers te gebruiken. Standaard keukenmaten kunnen wel driemaal de hoeveelheid van een doseerwerktuig bevatten, waardoor het risico op overdosering, maagklachten of verspilling van medicijnen toeneemt.

Als je een oogdruppel in de ogen van je kind moet doen, leg ze dan op hun rug en leg een speeltje op hun buik. Dit zal ervoor zorgen dat ze naar beneden kijken en je de gelegenheid geven een druppel medicijn op de binnenkant van hun oog te doen. Als je baby weer naar je opkijkt, gaat de druppel er zonder problemen in.

Maak je eigen babyvoeding als je baby klaar is voor vaste voeding. Niet alleen heb je zo zelf in de hand wat je ze te eten geeft, het bespaart je ook een hoop geld. Een kind krijgen is extreem duur, dus je moet overal waar je kunt kosten besparen. Doe wat eten in de crockpot voor je naar bed gaat en meng het in een potje als je wakker wordt.

Als je uitgeput bent van het proberen ’s nachts voor je pasgeborene te zorgen, smeer dan haar huiduitslagcrème op haar luier, vlak voor je ’s avonds gaat slapen. Dit bespaart je tijd bij voedingen laat in de nacht, want je kunt je baby’s luier omdoen zonder je zorgen te maken over het eerst op haar billen smeren van de pasta.

Een goede opvoedtip is om je kind nooit verbaal te mishandelen. Mishandeling is mishandeling, welke vorm het ook heeft. Door je kind verbaal te mishandelen kan het zich waardeloos en verward voelen, en in zijn latere leven tot een veelheid van emotionele problemen leiden. Mishandel je kind nooit verbaal, onder geen enkele omstandigheid.

Onweer kan voor jonge kinderen beangstigend zijn. Roep de volgende keer dat er onweer voorbij rolt “BOEM” en lach als de donder klapt, en moedig je kleine aan hetzelfde te doen. De volgende keer dat er een storm doorheen rolt zal je kind denken dat het een spelletje is omdat je haar hebt laten zien hoe je niet bang hoeft te zijn.

Sta je kind een passende mate van zelfstandigheid toe. Als je kind er bijvoorbeeld aan toe is om alleen naar school te lopen, bedenk dan of het redelijk is en NIET of jij je er prettig bij voelt. Je zult er nooit helemaal gerust op zijn je kind dingen zelf te laten doen, dus ontspan je gewoon en laat hem wat speelruimte.

Relatie

Als je een relatie hebt, of het nu een huwelijk is of gewoon verkering, zorg dan dat het een gezonde is. Als de relatie mislukt, moet je je verlies nemen en proberen er een beschaafde eind aan te maken. Je kunt altijd op zoek naar wat verleiding via de website van Sexdating. Kinderen kunnen beter met een vriendschappelijke scheiding omgaan dan wanneer je een mislukt huwelijk voortsleept en elkaar naar de keel vliegt.

Dat je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je opvoedingsvaardigheden laat zien dat je al belangstelling hebt voor verbetering; dit artikel geeft je praktische adviezen om je zelfvertrouwen op te krikken. Er is nooit een punt waarop je het gevoel moet hebben dat je klaar bent met leren over ouderschap.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.