Fabels over squirten

In seksfilms spuiten vrouwen er lustig op los, maar wat is squirten nou precies en kun je het leren?

Alle vrouwen kunnen squirten?

Helaas, het is niet alle vrouwen gegeven om te kunnen squirten. Nog steeds rollen de (s)experts over elkaar heen over dit onderwerp, maar feitelijk is het zo dat niet alle vrouwen spuitend klaarkomen. Ook niet de vrouwen die het al tientallen, zoniet honderden keren hebben geprobeerd. Er zijn onderzoeken gedaan waarin ongeveer 25% van de vrouwen aangaf te kunnen squirten, daar waar er onderzoekers zijn die het vermoeden uitspreken dat vrijwel alle vrouwen het zouden moeten kunnen. Kortom: er is nog geen onomstotelijk bewijs dat alle vrouwen fysiek in staat zijn om te ejaculeren.

Squirten is spuiten?

Laat je niet misleiden door de spuitende vrouwen die je in pornofilms hebt gezien: het gebeurt maar zelden dat vrouwen een straal van enkele meters produceren als ze ejaculeren. Bij dit soort films is het gebruikelijk dat de vrouw vooraf vaginaal water toegediend krijgt. Vrouwen kunnen weliswaar spuitend klaarkomen, maar het gaat dan over meer bescheiden afstanden en hoeveelheden. Daarbij komt een deel van de vrouwen niet spuitend maar druppelend klaar.

Squirtend klaarkomen voelt beter dan het standaard orgasme?

Zeker is het gevoel van een vrouwelijke ejaculatie anders dan het gewone orgasme, maar het kan niet worden gesteld dat dit ook beter is. Vrouwen die veel ervaring met beide soorten orgasmes hebben, geven in de meeste gevallen aan dat het anders aanvoelt. Daarbij is er echter verdeeldheid over welk orgasme beter is. Het is dus per persoon afhankelijk, probeer het zelf eens uit dus!

Kunnen squirten is de hoogst bereikbare vorm van seksueel genot?

Laten we dit misverstand meteen uit de wereld helpen: je bent niet beter of verder gevorderd op seksgebied als je kunt squirten. Je lichaam stelt je er wel of niet toe in staat, zo simpel ligt het waarschijnlijk. Het is dus geen prestatie als je het toevallig blijkt te kunnen, veel knapper is het wanneer je vrij, ontspannen en met vertrouwen in jezelf en je lijf kunt genieten van seks!

Mocht jij één van de vrouwen zijn die wel kan squirten of wil uitproberen of je het kunt? Kijk dan eens in de sextoys webshop voor seksspeeltjes die je extra kunnen stimuleren bij het bereiken van jouw hoogtepunt.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.