SOA-testen – Procedures en belang

Er is een verscheidenheid aan seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) die worden veroorzaakt door onbeschermde seks, ongeacht of het homoseksueel of heteroseksueel is. De meest voorkomende soorten soa’s zijn chlamydia, gonorroe, syfilis, trichomoniasis, genitale herpes, genitale wratten, hepatitis en hiv.

Elke ziekte heeft specifieke symptomen die een teken zijn van de aanwezigheid ervan. Door middel van soa-testen is het mogelijk om te identificeren wat voor soort soa aanwezig is om de juiste medische behandeling te bepalen.

Symptomen van SOA

De meest voorkomende symptomen van SOA zijn: branderig gevoel of pijn bij het urineren ongebruikelijke afscheiding uit de vagina of penis; pijn bij seks; vaginale irritatie en jeuk; Pijn of zwelling rond de geslachtsdelen Een sterke geur en blaren of zweren in het genitale gebied Bloeding. Uitgebreidere info via soazelftester.nl

Vermoeidheid Hoofdpijn, koorts; gewichtsverlies; Uitslag; keelpijn; hoesten; Diarree en kortademigheid. Misselijkheid, braken en malaise De buikstreek is pijnlijk; jeuk en verlies van eetlust, en gewrichts- of spierongemak. Als een van deze symptomen wordt waargenomen, is het van cruciaal belang dat er onmiddellijk een SOA-test wordt uitgevoerd.

SOA-testopties en -procedures

Het handigste alternatief voor het testen van STD is om online te zoeken en een betrouwbare STD-testwebsite te vinden. Ze bieden een verscheidenheid aan pakketten en individuele tests. U kunt ook een soa-thuistest doen. U kunt online een afspraak maken en vervolgens naar een van hun klinieken bij u in de buurt gaan voor een privé-soa-test.

Het is mogelijk om te testen op een van de vele soorten soa’s. Een SOA-testcentrum zal monsters van uw urine, bloed of uitstrijkjes van de genitale regio’s verzamelen om de tests uit te voeren.

Wanneer deze monsters in het laboratorium worden getest, kunnen ze bepalen of de organismen die verantwoordelijk zijn voor SOA in uw lichaam aanwezig zijn. Als dat zo is, zal de SOA-test positieve resultaten opleveren.

Omdat er verschillende soa’s zijn en tests voor elk op een andere manier worden uitgevoerd. De behoefte aan bloedmonsters kan een vereiste zijn voor bepaalde soorten SOA’s, terwijl urinemonsters nodig kunnen zijn om op andere soorten te testen.

Bepaalde soorten patiënten kunnen monsters van de urethra of de baarmoederhals nodig hebben. Wattenstaafjes worden meestal genomen om de bacteriën vast te stellen om de aanwezigheid van soa’s te zien. SOA-tests zijn veilig en pijnloos. De procedure duurt slechts enkele minuten.

Syfilis

Als u een geval van syfilis heeft, is het testen afhankelijk van de ernst van de ziekte. Bij een zweertje syfilis is het noodzakelijk om een ​​uitstrijkje van de zweer te nemen en te onderzoeken of er bacteriën aanwezig zijn. Er kan een bloedtest worden uitgevoerd, maar dit is niet altijd de beste manier om exacte resultaten te krijgen.

Herpes

Zweren kunnen optreden als gevolg van herpes en om er zeker van te zijn dat u niet aan het virus lijdt, bezoekt u een soa-testkliniek, waar de gezondheidswerker kan bepalen of het virus verantwoordelijk is voor herpes door een uitstrijkje van de wond te nemen.

Hiv en aids

Aangezien de incidentie van AIDS de afgelopen 10 jaar aanzienlijk is toegenomen, is het van essentieel belang om regelmatig te testen op soa’s, vooral als u seksuele activiteit heeft en meer dan één partner heeft. Het is essentieel om je ervan bewust te zijn dat zelfs als je geen symptomen hebt die niet aanwezig zijn, er een kans is dat je hiv hebt en de ziekte overdraagt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.