Weinig vrouwen genieten echt van seks

 

Hoe zit het precies met vrouwen die op vrouwen vallen? Los van het feit dat vrouwen lesbische voorkeuren kunnen hebben zijn er dames die interesse hebben in hetzelfde geslacht om andere redenen. Er bestaan vrouwen die “van huis uit” puur heteroseksueel zijn en veel seksuele relaties hebben (gehad) met meerdere mannen en toch gaan experimenteren met vrouwen. Puur voor het plezier of dat ze zelfs later met een vrouw in een langdurige relatie geraken of zelfs  in het huwelijksbootje stappen met een vrouw in plaats van een man.

Is lesbische seks fijner?

Waarom kiezen sommige vrouwen opeens voor een seksuele relatie met een vrouw in plaats van een man? Je zou haast moeten concluderen dat de seks fijner is. Ergens zit er een sterke logica in: een vrouw kent het vrouwelijk lichaam beter dan een man en weet een andere vrouw wellicht op een manier te plezieren die voor de man hogere wiskunde is.

Mannen met illusies

Vaak voelen mannen een irritatie wanneer een mooie vrouw lesbisch blijkt te zijn. Veel mannen denken ook dat ze goed zijn in bed terwijl, als je het navraagt bij de vrouwelijke partner, het in werkelijkheid enigszins anders blijkt te zijn. Scherpe vragen stellen en het vermogen om goed te kunnen luisteren is een kwaliteit die meer op het lijf van de vrouw geschreven staan. Over de vraag of vrouwen tevreden zijn met de prestaties van de man in de slaapkamer is er een onderzoek gedaan in Engeland door PHE (Public Health England). Dit onderzoek toont vrij schokkende uitslagen… Circa de helft van alle vrouwen in deze enquête (leeftijd 25 tot 35 jaar) zegt tevreden te zijn met hun mannelijke sekspartner. Oudere vrouwen (50+) hebben in dit onderzoek veel positiever gereageerd op deze vraag. Meer dan 70% blijkt in de oudere leeftijdscategorie content te zijn met hun seksleven.

Hoeveel vrouwen komen er klaar?

Nu komen we bij een secundaire vraag: hoe vaak komen vrouwen eigenlijk klaar? Buiten de vraag of klaarkomen een vereiste is om een gezond seksleven te hebben. Als we inzoomen op de geaardheid bij vrouwen, die meededen aan het onderzoek, blijkt dat slechts 60% van de heteroseksuele vrouwen klaarkomt bij het vrijen. Onder de lesbische deelnemers bleek dit percentage bijna op 80% te liggen!

Kunnen seksspeeltjes helpen?

Een seksuele relatie waarbij je geregeld tot een orgasme komt is gezonder op het gebied van emotioneel welzijn. Mocht het tijdens het vrijen niet lukken of chronisch zijn dat je niet tot een hoogtepunt komt, kun je natuurlijk als vrouw masturberen. Vroeger werd gedacht dat vrouwen er minder behoefte aan hebben dan mannen. Seksuologen zeggen vaak dat het voor een vrouw belangrijk is om goed te leren masturberen, wat op zijn beurt een positieve uitwerking kan hebben op je seksrelatie. Waarom? Omdat je je eigen lichaam beter leert kennen en bij je partner beter kunt aangeven wat je lekker vindt. Statistisch gezien lijkt het erop dat vrouwen hier gehoor aan hebben gegeven. De verkoop van seksspeeltjes blijft maar toenemen. Doe eens gek, experimenteer met nieuwe producten op de markt en kijk welke mysteries jouw lichaam nog heeft… Je kunt een sextoy veilig anoniem online bestellen zonder dat iemand het weet.

 Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.