Vrouwen pijn na het vrijen (Wat kan het zijn, wat ertegen doen?)Sommige vrouwen ervaren een lichte of soms zelfs sterkere pijn na het vrijen met hun partner. Maar ook bij mannen kan dit soms optreden. Dit kan ervoor zorgen dat je niet uitkijkt naar het vrijen waardoor je lichaam zich opspant en het nog pijnlijker kan worden. Maar wat kan die pijn nu zijn? En wat kan je eraan doen?

Er zijn drie mogelijke oorzaken die we even kort willen aanhalen.

  • Lichamelijk: Dit kan gebeuren door een SOA (seksueel overdraagbare aandoening), vaginale infectie maar ook tijdens de menopauze kan het dat u pijn krijgt tijdens het vrijen.
  • Relationeel: Het zou kunnen door onervarenheid of problemen in de relatie dat u zich niet volledig kan ontspannen en niet opgewonden genoeg geraakt. Dit zorgt ervoor dat het natuurlijke glijmiddel niet genoeg aangemaakt wordt, waardoor het vrijen pijnlijk kan zijn.
  • Psychologisch: Dit gebeurt soms door een negatieve ervaring uit het verleden. Het zorgt ervoor dat een vrouw zich moeilijker kan overgeven aan ontspanning en genot.

Bij het mannen kan het zijn vanwege seksueel overdraagbare aandoeningen, irritatie van de eikel of het uitstellen en tegenhouden van het orgasme.

Maar wat kan er tegen gedaan worden? Hoe kan je jezelf leren ontspannen of oplossingen vinden om geen pijn meer te ervaren tijdens het vrijen?

De uitgebreide gids omtrent pijn na de seks van De Paarse Keizerin lees je hier.

Het eerste dat je best doet, is het met je partner bespreken. Het kan goed zijn dat je de precieze oorzaak niet vind.  Dan moedig ik je aan om bij een huisarts of seksuoloog langs te gaan.

Een paar oplossingen die je misschien eerst kan proberen, als je niet graag naar een seksuoloog gaat, zijn:

Het belangrijkste is om het niet voor jezelf te houden. Je partner gaat niet zozeer van seks kunnen genieten als jij dat ook niet doet. Bovendien ga je misschien geen zin meer hebben om te vrijen waardoor jullie relatie achteruit kan gaan. Wees gewoon eerlijk en zoek samen naar een oplossing. Je bent absoluut niet de enige die dit meemaakt.

 Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.