Seksspeeltjes!

Ze komen in alle kleuren, vormen, functies en maten. De aanschaf hiervan kan je relatie een behoorlijke boost geven; ontdek iets nieuws over jezelf of partner en ervaar een nieuwe vorm van stimulansen. 

Er is geen gouden regel of één soort seksspeeltje dat voor iedereen hetzelfde werkt. Seks is een (inter)persoonlijke ervaring. Er bestaat geen handleiding, wel zijn er wat adviezen. 

Allereerst wil ik je meegeven: welk soort speeltje je kiest maakt helemaal niks uit. Kies het speeltje dat je nieuwsgierig maakt, iets waardoor je je ondeugend voelt, iets waar je je goed bij voelt. En! Lees de reviews (kritisch). Dit geeft een beeld van je toekomstige aanschaf. 

Praat met elkaar. 

Wat vind jij opwindend? Wat vindt je partner opwindend? Zijn er bepaalde turn-downs? Ook binnen een langdurende relatie moet je dit soort gesprekken hebben. Hiermee open je de deuren tot nieuwe mogelijkheden. 

Luister naar je gevoel en ga er zo open mogelijk in. 

Op BDSM fora gaat er nog weleens het volgende rond: als je er bij de gedachte van geen directe walging voelt, probeer het dan op z’n minst 3 keer. Dezelfde regel is toepasbaar als het gaat om speeltjes. Ons brein heeft tijd nodig om goed te kunnen bepalen of we iets wel of niet fijn vinden. Soms weet je na de eerste keer proberen of het wat voor je is. Andere keren is het een kwestie van gewenning die ongemak met zich meebrengt. Luister dus goed naar je gevoel en probeer er zo open mogelijk in te gaan!

Speeltjes zijn een investering.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen: geef liever iets meer uit voor kwaliteit. De seksuele ervaring wordt een stuk beter vanaf het moment dat je kwaliteit koopt. Natuurlijk ben ik zelf ook begonnen met de goedkoopste beginnersset die op dat moment werd aangeboden. Veel mensen doen dit, logisch. Je weet nog niet of je het fijn gaat vinden en je hebt misschien niet zoveel te besteden. Dit is begrijpelijk en volledig legitiem. Uiteindelijk zou mijn advies echter wel zijn om te sparen tot je iets van kwaliteit kunt aanschaffen. De kans is groot dat je een betere ervaring zult hebben. 

Al met al zijn ze een investering, maar eentje die het naar mijn mening dubbel en dwars waard zijn!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.