Een handje nodig bij het ouderschap? Pas deze ideeën toe

Een ouder zijn kan heel moeilijk zijn. Kinderen hebben veel dingen nodig om zich goed te ontwikkelen, en als hun ouder ben jij verantwoordelijk voor het verschaffen van die dingen. Als je voor het eerst ouder bent of gewoon wat meer wilt weten, lees dan verder voor wat tips over het opvoeden van je kinderen.

Als je zonder je kind op reis bent, zorg er dan voor dat je ze minstens één keer per dag belt om te zeggen dat je ze mist. Dit laat het kind weten dat je van ze houdt en ze niet vergeten bent. Je wilt niet dat je kind het gevoel krijgt dat het niet zo belangrijk is als je vrienden of je werk dat zijn.

Als je een pasgeborene in huis hebt, zorg er dan voor dat je de opvoedingsverantwoordelijkheden over vader en moeder verdeelt. Door de verantwoordelijkheden te verdelen voorkom je dat beide ouders uitgeput raken, en geef je elke ouder af en toe wat tijd voor zichzelf. Het zal ook helpen om elke ouder in staat te stellen wat broodnodige slaap te krijgen, vooral door de nacht.

Voor moeders van pasgeboren tweelingen is het verstandig om een borstkolf te nemen. Door er geen te krijgen, kunnen je tepels bij het voeden te weinig melk produceren. Ook kunnen je tepels erg pijnlijk worden. Deze kun je kopen bij online of elke winkel die babyartikelen verkoopt.

Om je tieners goed met je te laten opschieten is vertrouwen erg belangrijk. Als je je tiener probeert te beschuldigen van dingen die ze in feite misschien doen, zal dat jullie relatie alleen maar verslechteren. Je moet ze vertrouwen; op hun beurt zullen ze je respecteren en zo’n goede relatie met je hebben dat ze niets zouden willen doen om je teleur te stellen.

Een goede opvoedtip is om altijd te proberen een goed rolmodel voor je kinderen te zijn. Als je je kinderen vertelt dat ze iets moeten doen of zich op een bepaalde manier moeten gedragen, zullen ze verwachten dat jij hetzelfde doet. Als je niet in praktijk brengt wat je predikt, zullen je ouderlijke inspanningen tevergeefs zijn.

Als je de pony’s van je kind aan het knippen bent en het niet voor elkaar krijgt ze er goed uit te laten zien, knip ze dan niet van oor tot oor bij. Probeer aan het eind van de ene wenkbrauw te beginnen en in te knippen tot je bij het eind van de andere wenkbrauw bent. Zo zullen de pony’s van je kind eruit zien alsof ze professioneel geknipt zijn.

Wil je dat je kind een grote woordenschat heeft? Praat tegen haar! Studies tonen aan dat ouders die veel tijd besteden aan het praten met hun kinderen over alledaagse gebeurtenissen, kinderen hebben met een grotere woordenschat dan hun leeftijdgenootjes van wie de ouders minder tijd besteden aan praten met hen. Dus zet de TV uit, leg je boek neer, en begin een gesprek!

Het gebruik van win/win onderhandelingsstrategieën om de alledaagse geschillen die vaak tussen broers en zussen ontstaan op te lossen, kan een heel eind helpen om ruzies te verminderen. Als kinderen ruzie maken, concentreer je er dan op te proberen hen te helpen inzien dat er een oplossing is die aan ieders behoeften tegemoet komt. Vraag eerst naar hun suggesties en bied dan meer van je eigen suggesties aan.

Relatie

Als je een relatie hebt, of het nu een huwelijk is of gewoon verkering, zorg dan dat het een gezonde relatie is door elkaar sexverhalen te vertellen. Als de relatie mislukt, moet je je verlies nemen en proberen er een beschaafde eind aan te maken. Kinderen kunnen beter met een vriendschappelijke scheiding omgaan dan wanneer je een mislukt huwelijk voortsleept en elkaar naar de keel vliegt. Mocht je geen fantasie hebben om elkaar sexverhalen te vertellen, dan kun je de website van sexverhalen bezoeken.

Zoals je ziet zijn er een heleboel dingen waar je bij het ouderschap rekening mee moet houden om je kinderen een zo goed mogelijke toekomst te garanderen. Pas deze tips toe in het leven van je kind, zodat ze kunnen opgroeien tot de beste kansen in hun verdere leven die jij ze kunt geven.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.